Beveiliging en veiligheid

Veiligheid en beveiliging zijn woorden die iedereen kent, maar betekenen zeker niet hetzelfde.

Het is belangrijk om het verschil helder te hebben tussen deze twee begrippen. Door de Engelse begrippen te gebruiken wordt dit duidelijk. We gebruiken het begrip ‘safety’ als we het hebben over veiligheid. Het begrip ‘security’ duidt op beveiliging.

Bij safety, of veiligheid, kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de verplichting voor het hebben van een veiligheidsadviseur ADR / RID, het opstellen van de RI&E of het certificeren voor ISO 45001. Bij security, of beveiliging, kan gedacht worden aan bijvoorbeeld certificering voor TAPA, Erkend Agent voor luchtvracht of AEO.

De aandacht voor security is na de aanslag op de Twin Towers in New York op 11 september 2001 enorm gegroeid. En deze aandacht is zeker niet minder geworden door de verschillende terroristische aanslagen in de afgelopen jaren.

Wij kunnen u ondersteunen bij het opstellen van de diverse documenten en procedures die nodig zijn om in aanmerking te komen voor verschillende certificeringen op het gebied van security. Ook kunt u bij KTL Nederland een gecertificeerde veiligheidsadviseur ADR of RID inhuren.

De zwakste schakel binnen een keten van beveiligingsmaatregelen is de mens.

Wat wij kunnen

ktl douane

Douanevergunningen

Ondersteuning bij zowel AEO als alle andere douanevergunningen.

ktl normeringen

Normen

Diverse ISO-normen, waaronder kwaliteit, maar ook andere thema’s.

ktl pharma