ISO 14001 (Milieu)

Opwarming van de aarde, CO2 footprint, duurzaamheid, energie besparen, iedereen heeft er wel eens over gehoord. Ook van bedrijven wordt meer en meer gevraagd om bewust om te gaan met het milieu.

Een manier om bewust met milieu gerelateerde zaken bezig te zijn is om een milieumanagementsysteem conform de ISO 14001 norm te implementeren. Het doel van deze norm is om organisaties handvatten te geven om de milieuverantwoordelijkheid van de organisatie gestructureerd te managen, te voldoen aan wet- en regelgeving en om milieudoelstellingen te behalen en te verbeteren.

Om ISO 14001 gecertificeerd te kunnen worden moet aan alle eisen uit de norm worden voldaan. Het is dan ook belangrijk om alle milieuaspecten en huidige werkwijzen te inventariseren en de benodigde documentatie op te stellen. Wij kunnen u hierbij ondersteuning bieden en ook voor het uitvoeren van audits bent u bij ons aan het goede adres.

Omdat voor een belangrijk deel van de ISO normen gebruikgemaakt wordt van een standaardindeling, de zogenaamde High Level Structure (HLS), is het mogelijk om normen te combineren, waardoor bijvoorbeeld voor ISO 9001 en ISO 14001 een gecombineerd managementsysteem opgezet kan worden.

Een milieumanagementsysteem kan helpen bij het creëren van bewustwording.

Wat wij kunnen

ktl douane

Douane

Ondersteuning bij zowel AEO als alle andere douanevergunningen.

ktl pharma

Pharma

Begeleiding naar groothandelsvergunning, API registratie en medewerkerstrainingen.

ktl beveiliging