TAPA

Een veilige goederenstroom is uitermate belangrijk, alleen al vanwege diverse wetgeving en uw lopende verzekeringen. Niet alleen het veilig vervoeren van goederen behoeft daarbij aandacht, ook moeten de effecten voor de leverbetrouwbaarheid minimaal zijn. Voor bedrijven soms al met al een forse uitdaging.

Binnen de logistieke sector zijn met name TAPA FSR en TAPA TSR bekende normen. Deze normen zijn opgesteld door de Transported Asset Protection Association. TAPA FSR heeft betrekking op de beveiliging in en rondom gebouwen, terwijl de TAPA TSR zich richt op de beveiliging tijdens transport. In deze normen worden eisen gesteld aan beveiliging, procedures, opleiding en controles, waarbij er ook meerdere niveaus van certificering zijn.
Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om te bepalen welke norm, en welk niveau, van toepassing is. Door een bezoek aan uw bedrijf te brengen en met u in gesprek te gaan bepalen wij samen met u wat de mogelijkheden zijn en welke punten nog verbeterd moeten worden.

De ondersteuning die u van ons kunt verwachten

  • Wij kunnen uw bedrijf helpen bij het optimaal beveiligen van de (fysieke) goederenstroom door u te ondersteunen bij de beveiligingsprogramma’s TAPA (TSR en FSR) en C-TPAT.
  • Wij kunnen uw medewerkers trainen op het gebied van security awareness.
  • Daarnaast gelden voor specifieke goederen aparte vereisten, zoals geneesmiddelen, luchtvracht of de beveiliging van informatie (ISO 27001).
  • Daarnaast kunnen wij u helpen bij het opzetten en uitvoeren van een onderhoudsprogramma voor het behoud van deze statussen.

De zwakste schakel binnen een keten van beveiligingsmaatregelen is de mens.

Wat wij kunnen

ktl douane

Douanevergunningen

Ondersteuning bij zowel AEO als alle andere douanevergunningen.

ktl normeringen

Normen

Diverse ISO-normen, waaronder kwaliteit, maar ook andere thema’s.