ISO 22000 (Voeding)

Gezonde en veilige voedingsmiddelen zijn erg belangrijk. Niemand wil toch dat zijn gezondheid verslechtert, doordat hij of zij voedsel van slechte kwaliteit binnen krijgt?

Er zijn genoeg voorbeelden te vinden waar het niet goed ging:

  • Listeria bacteriën gevonden in vleeswaren.
  • Stukjes glas of ijzer in potten groenten.
  • Te hoge concentratie fipronil in kippeneieren gevonden.

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te vinden. Omdat voedselveiligheid zo belangrijk is worden er vaak controles uitgevoerd door de overheid. Maar om als organisatie op een gestructureerde manier om te gaan met voedselveiligheid, zijn er ook diverse normen die vereisten en richtlijnen geven om te zorgen dat er op een juiste en veilige manier met voedsel wordt omgegaan.

Naast het op een veilige manier leveren van producten en diensten, is het juist bij voedsel van groot belang dat er bij problemen op een doeltreffende manier gecommuniceerd wordt met belanghebbenden.
De norm ISO 22000 geeft eisen en richtlijnen voor organisaties in de voedselketen. Gecertificeerd zijn volgens ISO 22000 geeft aan dat u intern de organisatie goed op orde heeft en groot belang hecht aan voedselveiligheid en het naleven van relevante wet- en regelgeving.
Net als de ISO 9001 en ISO 14001 is de ISO 22000 opgezet volgens het High Level Structure (HLS). Dit betekent dat de ISO 22000 ook goed te combineren is met deze normen.
Ook voor aanverwante normen kunt u bij ons terecht, daarbij valt te denken aan BRC, FSSC 22000 en
Skal Biocontrole.

Wij kunnen u ondersteunen bij het inventariseren van de huidige werkwijzen, het opstellen van documentatie en de implementatie van processen. Ook kunnen wij voor u de interne audits uitvoeren.

Wij kunnen u ondersteunen bij het inventariseren van de huidige werkwijzen, het opstellen van documentatie en de implementatie van processen. Ook kunnen wij voor u de interne audits uitvoeren.

Op een gestructureerde manier omgaan met voedselveiligheid.

Wat wij kunnen

ktl douane