Normeringen

Uw bedrijf heeft kwaliteit ongetwijfeld ook hoog in het vaandel. Om dat aan te kunnen tonen komen veel bedrijven vaak uit bij één van de ISO-normen.

Herkent u de volgende situaties?

  • Een kwaliteitshandboek? Dat wordt altijd een papieren tijger.
  • We willen wel voldoen, maar er zijn zoveel regels waar je aan moet voldoen.
  • Ik wil mijn medewerkers meer betrekken bij het verbeteren van mijn bedrijf.
  • Het is ondoenlijk om voor echt alles een procedure te hebben.

In dit verband gaat het vaak over een kwaliteitsmanagementsysteem. Dat is niets meer of minder dan een manier om de kwaliteit van de organisatie te borgen. Denk daarbij aan de manier waarop processen worden ingeregeld, er wordt omgegaan met veranderingen en hoe er wordt gereageerd op afwijkingen. Hierbij is een kwaliteitshandboek noodzakelijk.

Het is een hele kunst om binnen een organisatie een goed werkend kwaliteitssysteem operationeel te hebben. Soms is het noodzakelijk om even snel iets te regelen of een verandering door te voeren. Regelmatig ontdekken organisaties dat het effect wegebt zonder borging via het kwaliteitssysteem. Het kwaliteitssysteem vormt dus een belangrijke spil. Het is dan wel van belang dat het systeem goed en frequent onderhouden wordt.

U kunt bij ons terecht voor verschillende ISO normeringen op het gebied van kwaliteit, milieu, voeding, ARBO en medische hulpmiddelen. Mochten er andere normeringen zijn waaraan u graag wilt voldoen neem dan gerust contact met ons op.

Laat het kwaliteitssysteem voor u werken, in plaats van dat ú voor het kwaliteitssysteem werkt.

Hoe wij u kunnen helpen met een effectief kwaliteitssysteem

  • Wij zien een kwaliteitssysteem niet als een ‘noodzakelijk kwaad’, maar als een beschrijving van de bedrijfsvoering dat mede daardoor de hele organisatie helpt te verbeteren. Ons doel is daarom altijd om het kwaliteitssysteem voor u te laten werken in plaats van dat ú voor uw kwaliteitssysteem moet werken.
  • Wij denken proactief mee bij het opstellen van de noodzakelijke documenten. We gaan daarbij zoveel mogelijk uit van de al bestaande organisatie. Ook kunt u het aanpassen en opstellen van uw handboek aan ons uitbesteden.
  • Mochten bestaande processen moeten worden aangepast of nieuwe processen geïmplementeerd, dan adviseren wij u op basis van onze praktijkervaring.
  • Voor de begeleiding van alle externe audits, het opvolgen van afwijkingen, het ondersteunen bij de managementreview en het uitbesteden van activiteiten zoals interne audits bent u bij ons aan het goede adres. Onze rapportages zijn altijd helder en praktijkgericht.
  • Bent u ISO-gecertificeerd en is het onderhouden van het kwaliteitssysteem een te grote belasting of geeft u de voorkeur aan een onafhankelijke periodieke meting? Ook daarvoor kunt u ons benaderen. Wij helpen u ook met het onderkennen van externe en interne wijzigingen die van invloed zijn. Dit garandeert u dat de investering in een kwaliteitssysteem niet verloren gaat.

Wat wij kunnen

ktl douane

Douane

Ondersteuning bij zowel AEO als alle andere douanevergunningen.

ktl pharma